miercuri, 10 septembrie 2008

p.s.

mi-am adus aminte cum s-a declansat amintirea.

un prieten imi spunea cum lui nu-i plac asiaticele sau negresele ci doar rasa alba. ma gandeam cat de mult conteaza (pentru noi toti) aspectul si asta trecand dincolo de ceea ce tine de haine si fashion statements, ajungand chiar la piele, la culoarea si aspectul acesteia.

daca am trece dincolo de piele, am fi mai toleranti, ne-am placea mai mult, ne-am accepta sau chiar si atunci am gasi ceva "de comentat" ?
suntem condamnati sa fim supusii selectiei artificiale?

3 comentarii:

Anonim spunea...

asta da smecherie,
s-a prins si luiza care-i faza cu rasele si cu astea. Welcome in the 21st century

Anonim spunea...

hmm..daca ai fi fost mai atent(a) si poate mai putin grabit(a)ti-ai fi dat seama ca nu este vorba despre rase(neaparat). rationamentul, cel putin al meu, mergea mai departe, la relatii interumane care au loc chiar si in aceeasi rasa sau chiar la modul in care o persoana se poate percepe pe sine
dar e ok, apreciez input-ul

Anonim spunea...

Draga Luiza,

Comentariul prietenului tau, de la care ai pornit pe firul gandurilor
nu merita o asemenea atentie, fiind irelevant. Nici mie nu imi plac dintii strambi obiectiv vorbind, barbia a la Travolta si privirea sashie. Este insa foarte posibil sa cunosc o persoana care poseda aceste « oribile » trasaturi si sa avem afinitati incredibile. Asa si cu prietenul tau. Cand are loc fenomenu’ asta fantastic de comunicare, atractie, intelegere deja preferintele « obiective » sunt subsumate automat notiunii « subiective » de i like you. « Dincolo de piele » se afla identitatea, compusa din nu-se-stie-ce inca : personalitate, spirit, minte, inima, call it how you like it. Si da, astea nu se pupa deloc in unele cazuri. Preferintele « obiective » sunt doar niste factori in plus care intaresc verdictul.
Acuma, astea’s niste truisme. Le gasesti, in diverse forme, cam pe oriunde. De aceea, e greu sa nu fii acuzata de naivitate in contextul sec. XXI. Mai ales ca, daca de naivitate e vorba, atunci ar fi trebuit sa iti dai seama ca e o experienta personala si merita pastrata ca atare.
Cred ca asta vroia sa spuna Anonimul.